Operaţiunea “Pinguinul”

N-am mai scris de mult ceva poate din lipsă de subiecte. Asta aşa ca să îmi găsesc o scuză. Mi-am făcut curaj cu un subiect de actualitate în judeţul meu, Braşov. 

Treaba este foarte simplă. Cei ce ne conduc au cedat încă o dată presiunii maselor de oameni. Acum e discutabil, dacă părinţii au reuşit asta prin petiţii, sau elevii prin nebunia generată pe Facebook, cert e faptul că au reuşit. 

Totul a pornit de la deciziile  în 20 de judeţe de a suspenda luni şi chiar marţi cursurile în unităţile de învăţământ. În partea noastră de ţară nu s-a luat aceaşi decizie,  chiar dacă temperaturile erau extrem de reduse. Astfel, s-a făcut o petiţie online, mai multe articole care critică decizia de reluare a cursurilor si mai mult de atât , pe reţele de socializare mulţi tineri au postat poze cu pinguini. 

În final, Inspectoratul Judeţean a cedat si a hotărât întreruperea cursurilor în ziua de mâine, marţi 10 ianuarie. Aşadar, cei ce ne conduc au demonstrat încă o dată că nu pot lua decizii viabile şi că cedează uşor presiunii.

Decizia de reluare a cursurilor de luni 9 ianuarie 2017 în judeţul Braşov a fost una proastă. Cei ce au luat decizia au considerat ca drumurile nu sunt aglomerate iar zăpada este la un strat destul de mic, totodata şcolile fiind încălzite. Până aici, totul este corect. Dar nu s-au gândit la frigul de afară. Frigul e cel ce ne îngrijorează. La o prognoza unde temperaturile depaşeau cu mult -10° drumul până la şcoală era unul greu de parcurs. 

Drumul elevului până la şcoală e în cele mai multe cazuri cu autobuzul sau maşina parinţilor, rar cu taxiul. Dar la -20°, combustibilul poate chiar îngheţa în rezervoare, aşadar unele autobuze nu vor ajunge în staţii. În acelaşi timp, mulţi părinţi vor decide să-şi aducă copii la şcoală cu maşina. Deci drumurile se vor aglomera groaznic.

Să nu uităm de navetişti, de copii din cămine care vin singuri la şcoală sau de situaţia de la sate, unde poate nu există autobuze sau unicul autobuz are combustibilul îngheţat.

Toţi aceşti factori cumulaţi creează un dezastru de nedescris. Totuşi, de ce azi nu s-au suspendat cursurile dar mâine se vor suspenda. E simplu. Şi-au dat seama cât de stupizi sunt. Sau poate pe ei nu îi interesează cum ajungem noi la şcoală sau profesorii noştrii. 

Personal mă bucur că lumea a luat atitudine. Chiar şi online, am reuşit să le demonstrăm că se înşeală şi decizia luată e una greşită. Păcat de continuitate. S-a mers o zi la cursuri, după o lunagă vacanţă, apoi iar pauză, iar cursuri. Nu e prielnic. Decizia bună era clar suspendarea cursurilor luni si marţi!

Mulţumesc pentru atenţie! 

9 ianuarie 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s