Adolescentul sportiv

Mulţi spun, cu siguranţă chiar, că a fi sportiv nu este mare lucru. Cu fiecare ocazie posibilă, le explic acestor oameni greutăţiile prin care orice sportiv trece în ziua de azi, când multe lucruri s-au schimbat.

Bineînţeles, în spatele oricărui sportiv stă un părinte care îl susţine moral, cât şi fizic prin echipamentul şi cele ce îi trebuie pentru a-şi desfăşura activitatea. Acesta este cel mai important lucru la vârsta junioratului.

În aceste timpuri,tot mai mulţi tineri aleg să renunţe la sportul practicat sau să nu facă niciunul. Şi acest lucru este total justificat. În principal, problema este timpul. Adolescentul este sufocat de teme, teste, examene şi efectiv nu are timpul necesar practicării unui sport. Programul sportiv şi cel şcolar nu se îmbină deloc, în acest fel, nimic nu iese cum ar trebui.

Apoi intervine faptul că sportul devine din ce în ce mai scump în a fi practicat. Vorbim aici de cluburile care sunt din ce în ce mai sărace, nu oferă condiţii bune pentru activităţile sportive şi astfel mulţi sportivi buni se pierd. 

Sportivii noştrii excelenţi nu prind echipele de divizii superioare deoarece cluburile preferă străinii, astfel tinerii fiind  descurajaţi să urmeze o carieră de sportiv. Şi aşa zisele “pile” işi spun cuvântul, ele fac ca tinerii să crească cu dezamăgirea ca nu sunt îndeajuns de buni.

Aşadar, ne confruntăm cu o criză de rezultate sportive în multe dintre domeniile acestuia. Asta se datorează faptului că nu ştim cum să ne creştem sportivii. Să nu uităm că sportul este sănătate curată, dezvoltându-ne atât fizic cât şi mental, în relaţiile cu cei ce ne înconjoară. 

8 noiembrie 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s