Educaţia sexuală în familie

Alt subiect de actualitate în ultimii ani este educaţia sexuală în familie. Pentru mulţi este un subiect tabu. Această gândire este total greşită. În articolul ce urmează voi prezenta câteva greşeli comune ale părinţilor şi posibilele rezolvări. 

Prima mare greşeală a părinţilor este aceea că ei cred că (,) copiii lor sunt prea mici pentru educaţia sexuală necesară. Fie că vrem sau nu, vremurile se schimbă şi vârsta în care copiii au primele lor experienţe de aceat gen scade ameţitor. Este mai bine ca părinţii să discute cu copiii lor mai repede decât prea târziu. Este exclus să mergem pe principiul că toate trebuie făcute la timpul lor pentru că în ziua de azi totul este în continuă schimbare. 

Apoi, mulţi părinţi atunci când află un lucru despre viaţa sexuală a copilului lor îl ceartă şi nu îl ascultă, ce să mai vorbim de sfaturi pentru acesta. Toate acestea îl dereglează pe copil, care va percepe acel lucru ca total greşit şi în viitor va avea frică faţă de acel lucru. Copilul trebuie luat uşor, trebuie sfătuit şi învăţat cum trebuie procedat în orice situaţie. Doar aşa el va fi pregatit să ţină piept oricărui obstacol.

O altă problemă este lipsa de comunicare a copilulul. Pentru rezolvarea acestei probleme este nevoie de o bună relaţie între copil şi părinte. El trebuie să aibă încredere în părinţii lui iar ei trebuie să accepte şi greşelile din partea acestuia. 
Sunt conştient că nu sunt decât un simplu adolescent dar eu am avut parte de tot suportul necesar şi toate sfaturile din partea părinţilor mei. Sunt sigur că fără o bună relaţie între părinte si copil, nimic nu se poate realiza. Un echilibru perfect între cele două tabere aduce linişte celor două categorii.

Până data viitoare, vă mulţumesc pentru atenţie!

4 octombrie 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s