Marea problemă a Bisericii

M-am tot gândit zilele acestea despre ce să scriu. Să scriu oare despre presupusul viol din Braşov, poate despre ‘marea’ răfuială între 3 ţigani din Cluj? M-am decis să abordez alt subiect aproximativ de actualitate zilele acestea: implicarea Bisericii în viitoarele ediţii ale Bucovina Rock Festival. 

Voi începe prin a prezenta situaţia de faţă. Totul a pornit de la trupa Dark Funeral care a fost invitată să concerteze la acest festival. Să fiu sincer aceşti băieţi nu sunt uşă de biserică dar totuşi nu trebuia să se ajungă aici. Aşadar , o asociaţie căreia sincer nu i-am reţinut numele s-a aliat împreună cu Bor şi au făcut un protest împotriva acestei trupe, susţinând ca ei nu au nevoie de astfel de practici satanice in ţara lor. Cam asta a fost marea problemă a Bor, pe lângă a-şi sili preoţii sa vândă nu ştiu câte lumânări şi calendare pe lună. 

Eu consider această iniţiativă a Bisericii total greşită. Nu cred că formaţia a venit în biserici să concerteze, mai mult, nu a deranjat pe nimeni din aceşti ‘Preafericiţi’. Din câte am înţeles, Dark Funeral nu a făcut niciun fel de ritualuri satanice, au cântat, şi-au luat banii şi au plecat. Acum e adevărat ca este posibil ca versurile să fie mai deocheate dar nu văd ce problemă are Biserica cu asta.

Nu se poate ca Biserica să îşi bage nasul peste tot. Nu văd ce legătură are Biserica cu acest festival şi trupele care performează acolo. Am văzut că au fost făcute petiţii pro si contra festivalului. Este mult prea multă agitaţie pentru nimic. Nu ştiu ce putere are Biserica să decidă ce trupe vor fi prezente la acest festival. 

Eu incă mai am încredere într-o mică parte a Bisericii. Sunt sigur ca există şi preoţi serioşi care îl slujesc pe Dumnezeu cu smerenie fără ca ţinta lor sa fie să se îmbogăţească. Exact aşa există si preoţi care de abia au bani să se întreţină, mai marii lor făcând bani pe spatele lor.

În final, cred că Biserica ar trebui să îşi vadă de treaba ei şi să fie curăţată de secături. Să luăm exemplu de la cei ce muncesc zilnic pentru scopurile lor! Felicitări Bucovina Rock Castle pentru organizarea unui festival profitabil ce atrage mii de oameni anual! 

Până data viitoare, vă mulţumesc! 

31 august 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s