Recenta lege a învăţământului

Revin cu un nou subiect actual mult discutat si destul de mediatizat:noua lege a învătământului. Personal, mi se pare cea mai tâmpită lege dar nu i-aş “subestima” pe cei ce ne ce ne conduc aşa că nu vom şti niciodată. 

Pentru a vă pune în subiect, mai întâi vă voi prezenta ce presupune această stupiditate de lege. Este posibil să fie mai multe hotărâri dar mă voi axa pe cele mai importante prevederi.

În primul rând elevii vor avea voie să meargă fără uniformă la şcoala respectiv liceu. O prevedere sincer nu atât de tâmpită pe lângă ceea ce va urma. Apoi, elevii vor avea voie să folosească telefoanele mobile dar doar în scopuri educaţionale. Altă stupizenie, elevii pot contesta nota şi vor primi  rezultatul contestaţiei în maxim 5 zile. Cam astea sunt punctele unde aş avea de insistat şi comentat.

Vorbind despre prevederea legată de uniformă, îmi va fi greu să văd o mie de copii îmbrăcaţi în toate culorile pământului făcându-şi veacul în locul unde işi petrec majoritatea zilei. Să fim sinceri, unii vor veni imbrăcaţi ca ultimii maimuţoi. Nu mi se pare normal să fim toţi imbraci la costum şi traşi prin ţiplă dar nici cu pantaloni scurţi şi sandale cu şosete într-o unitate de învăţământ. Un minim de uniformă ar fi necesar în fiecare şcoală şi în fiecare liceu. 

Să trecem la problema telefoanelor mobile. Cea mai mare tâmpenie auzită de mine in ultimii ani. Este normal ca elevii să simtă nevoia de telefon atâta timp cât sunt dezinteresaţi de cumulul de conţinut imposibil de parcurs. Totuşi, această prevedere încurcă şi mai mult lucrurile. Este clar ca un singur om nu poate verifica ce fac 30 de persoane pe telefon şi dacă ei chiar folosesc telefonul în scopurile educaţionale necesare.

Ultimul punct pe care doresc să îl ating este reprezentat de altă prostie negândită. Întreb, cum v-aţi simti dacă dupa cel puţin 15 ani de studii vine un copil la tine să îţi spună că nota lui nu a fost apreciată corect? Eu nu neg că există cazuri în care profesorul greşeşte dar cum e posibil ca noi să ştim? Profesorul va analiza tot el contestaţia? El fiind bulversat de răzvrătirea unui elev care îi poate fi copil? Este incredibil unde s-a ajuns. 

Ca sa închei, altă lege tâmpită, negândită care strică şi în rândul elevilor si în cel al profesorilor. Sunt sigur că este o lege inutilă. După ce că legi extrem de necesare nu sunt promulgate şi foarte puţine sunt promulgate de-a lungul unui an, si acelea sunt inutile şi prosteşti. Până ce nu vom schimba ceva, vom trăi în aceiaşi mizerie şi prostie cruntă! 

Până data viitoare, să ne auzim cu bine!

23 august 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s